Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up van romige kip risotto met spinazie en zongedroogde tomaten in een kom.

Romige Kip Risotto met Spinazie en Zongedroogde Tomaten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 min
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een romige en smaakvolle risotto met kip, spinazie en zongedroogde tomaten.


Ingredients

Scale
  • 300g Arborio rijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 250g kipfilet, in blokjes
  • 100g spinazie
  • 50g zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 50g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels boter
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de kippenbouillon in een pan.
  2. Verhit de olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook.
  3. Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom bruin.
  4. Voeg de Arborio rijst toe en roer goed door tot de korrels glazig zijn.
  5. Schep er een soeplepel bouillon bij en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit proces tot de rijst gaar is (ongeveer 18-20 minuten).
  6. Voeg de laatste 5 minuten de spinazie en zongedroogde tomaten toe.
  7. Roer de Parmezaanse kaas en boter erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer direct.

Notes

  • Gebruik verse spinazie voor het beste resultaat.
  • Voeg eventueel een scheutje witte wijn toe na het bakken van de rijst, voordat je de bouillon toevoegt.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 25 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450
  • Sugar: 3
  • Sodium: 600
  • Fat: 18
  • Saturated Fat: 7
  • Unsaturated Fat: 11
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 50
  • Fiber: 3
  • Protein: 25
  • Cholesterol: 80

Keywords: kip risotto, spinazie, zongedroogde tomaten, romige risotto, Italiaans recept