Description
Een romige en smaakvolle risotto met kip, spinazie en zongedroogde tomaten.
Ingredients
Scale
- 300g Arborio rijst
- 1 liter kippenbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 250g kipfilet, in blokjes
- 100g spinazie
- 50g zongedroogde tomaten, in reepjes
- 50g Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetlepels boter
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de kippenbouillon in een pan.
- Verhit de olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook.
- Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom bruin.
- Voeg de Arborio rijst toe en roer goed door tot de korrels glazig zijn.
- Schep er een soeplepel bouillon bij en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit proces tot de rijst gaar is (ongeveer 18-20 minuten).
- Voeg de laatste 5 minuten de spinazie en zongedroogde tomaten toe.
- Roer de Parmezaanse kaas en boter erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer direct.
Notes
- Gebruik verse spinazie voor het beste resultaat.
- Voeg eventueel een scheutje witte wijn toe na het bakken van de rijst, voordat je de bouillon toevoegt.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 25 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 3
- Sodium: 600
- Fat: 18
- Saturated Fat: 7
- Unsaturated Fat: 11
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 50
- Fiber: 3
- Protein: 25
- Cholesterol: 80
Keywords: kip risotto, spinazie, zongedroogde tomaten, romige risotto, Italiaans recept