Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy Chicken Pot Pie Pasta Skillet for Thanksgiving

5x Heerlijke Creamy Chicken Pot Pie Pasta


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4-6 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijk romig kip pastei pasta gerecht, perfect voor Thanksgiving.


Ingredients

Scale
  • 500g kipfilet, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 4 kopjes kippenbouillon
  • 1 kopje melk
  • 1/2 kopje slagroom
  • 1/4 kopje bloem
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 300g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
  • 1/2 kopje bevroren erwten
  • 1/4 kopje verse peterselie, gehakt

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote skillet of braadpan op middelhoog vuur.
  2. Bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de ui, knoflook, wortels en bleekselderij toe aan de pan en bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
  4. Roer de bloem erdoor en bak nog 1 minuut mee.
  5. Voeg geleidelijk de kippenbouillon en melk toe, terwijl je constant roert om klontjes te voorkomen.
  6. Voeg de slagroom, tijm en rozemarijn toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de saus iets indikt.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Voeg de gekookte pasta, gebakken kip en bevroren erwten toe aan de saus. Roer goed door en verwarm tot alles goed heet is.
  9. Roer de verse peterselie erdoor voor het serveren.

Notes

  • Je kunt ook andere groenten gebruiken, zoals doperwten, maïs of champignons.
  • Voor een dikkere saus, gebruik iets meer bloem.
  • Serveer direct uit de skillet.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Skillet
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 650 kcal
  • Sugar: 8 g
  • Sodium: 800 mg
  • Fat: 30 g
  • Saturated Fat: 12 g
  • Unsaturated Fat: 18 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 60 g
  • Fiber: 5 g
  • Protein: 40 g
  • Cholesterol: 120 mg

Keywords: kip, pasta, pastei, Thanksgiving, romig, skillet, hoofdgerecht