Description
Een heerlijk romig kip pastei pasta gerecht, perfect voor Thanksgiving.
Ingredients
Scale
- 500g kipfilet, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, in kleine blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
- 4 kopjes kippenbouillon
- 1 kopje melk
- 1/2 kopje slagroom
- 1/4 kopje bloem
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
- 300g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 1/2 kopje bevroren erwten
- 1/4 kopje verse peterselie, gehakt
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote skillet of braadpan op middelhoog vuur.
- Bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui, knoflook, wortels en bleekselderij toe aan de pan en bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Roer de bloem erdoor en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg geleidelijk de kippenbouillon en melk toe, terwijl je constant roert om klontjes te voorkomen.
- Voeg de slagroom, tijm en rozemarijn toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de saus iets indikt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gekookte pasta, gebakken kip en bevroren erwten toe aan de saus. Roer goed door en verwarm tot alles goed heet is.
- Roer de verse peterselie erdoor voor het serveren.
Notes
- Je kunt ook andere groenten gebruiken, zoals doperwten, maïs of champignons.
- Voor een dikkere saus, gebruik iets meer bloem.
- Serveer direct uit de skillet.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Skillet
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650 kcal
- Sugar: 8 g
- Sodium: 800 mg
- Fat: 30 g
- Saturated Fat: 12 g
- Unsaturated Fat: 18 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 60 g
- Fiber: 5 g
- Protein: 40 g
- Cholesterol: 120 mg
Keywords: kip, pasta, pastei, Thanksgiving, romig, skillet, hoofdgerecht