Description
Een heerlijk romig ovengerecht met kip, groenten en orzo, geïnspireerd op kip pot pie.
Ingredients
Scale
- 500g kipfilet, in blokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortelen, in plakjes
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 250g orzo
- 750ml kippenbouillon
- 200ml kookroom
- 50g bevroren erwten
- 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui, knoflook, wortelen en bleekselderij toe aan dezelfde pan. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de orzo toe aan de pan en roer goed door.
- Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat de orzo 10 minuten sudderen.
- Roer de kookroom, gebakken kip en erwten erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwijder het deksel en plaats de pan in de voorverwarmde oven. Bak nog 10-15 minuten, of tot de saus is ingedikt en de bovenkant licht goudbruin is.
- Bestrooi met verse peterselie voor het serveren.
Notes
- Je kunt ook andere groenten gebruiken, zoals maïs of doperwten.
- Voor een extra romige textuur kun je een scheutje melk toevoegen aan de kookroom.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Oven
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 800mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 5g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: kip, orzo, ovenschotel, romig, pot pie