Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy Chicken Pot Pie Orzo

Geweldige Creamy Chicken Pot Pie Orzo – 1 Pannenwonder


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijk romig ovengerecht met kip, groenten en orzo, geïnspireerd op kip pot pie.


Ingredients

Scale
  • 500g kipfilet, in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortelen, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 250g orzo
  • 750ml kippenbouillon
  • 200ml kookroom
  • 50g bevroren erwten
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de ui, knoflook, wortelen en bleekselderij toe aan dezelfde pan. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
  4. Voeg de orzo toe aan de pan en roer goed door.
  5. Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook.
  6. Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat de orzo 10 minuten sudderen.
  7. Roer de kookroom, gebakken kip en erwten erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Verwijder het deksel en plaats de pan in de voorverwarmde oven. Bak nog 10-15 minuten, of tot de saus is ingedikt en de bovenkant licht goudbruin is.
  9. Bestrooi met verse peterselie voor het serveren.

Notes

  • Je kunt ook andere groenten gebruiken, zoals maïs of doperwten.
  • Voor een extra romige textuur kun je een scheutje melk toevoegen aan de kookroom.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Oven
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 550 kcal
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 10g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 50g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 90mg

Keywords: kip, orzo, ovenschotel, romig, pot pie