Description
Een heerlijke en romige ovenschotel met rundvlees en kaas.
Ingredients
Scale
- 500g rundergehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400g tomatenblokjes uit blik
- 200ml room
- 150g geraspte kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: 1 theelepel gedroogde oregano
Instructions
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg het rundergehakt toe en bak het rul.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot ze zacht zijn.
- Voeg de tomatenblokjes, room, zout, peper en eventueel oregano toe. Roer goed door.
- Laat het mengsel op laag vuur sudderen voor 10 minuten.
- Schep het mengsel in een ovenschaal.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180°C voor 20 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Notes
- Serveer met rijst of brood.
- Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals paprika of champignons.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Oven
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 600mg
- Fat: 35g
- Saturated Fat: 18g
- Unsaturated Fat: 17g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 3g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: ovenschotel, rundvlees, kaas, romig, snel