Description
Een rijke en romige soep met zoete gekarameliseerde uien en rijpe tomaten.
Ingredients
Scale
- 1 kg uien, dun gesneden
- 50 gram boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel suiker
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 800 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml slagroom
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum ter garnering
Instructions
- Verhit de boter en olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesneden uien toe en bak ze langzaam gedurende 20-30 minuten, of tot ze zacht en gekarameliseerd zijn. Voeg de suiker toe om het karamelliseren te versnellen.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een glad geheel.
- Roer de slagroom erdoor en verwarm de soep zachtjes, maar laat deze niet koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep warm, gegarneerd met verse basilicum.
Notes
- Gebruik zoete uien zoals Vidalia of gele uien voor de beste smaak.
- Pas de hoeveelheid suiker aan naar je eigen voorkeur.
- Voor een veganistische versie, gebruik plantaardige boter en melk/room.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 45 minuten
- Category: Soep
- Method: Koken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: ca. 250 kcal
- Sugar: ca. 15g
- Sodium: ca. 500mg
- Fat: ca. 15g
- Saturated Fat: ca. 9g
- Unsaturated Fat: ca. 6g
- Trans Fat: ca. 0g
- Carbohydrates: ca. 20g
- Fiber: ca. 5g
- Protein: ca. 5g
- Cholesterol: ca. 30mg
Keywords: ui, tomaat, soep, romig, gekarameliseerd, vegetarisch