Description
Een romige en kruidige pasta met rundvlees, perfect voor een snelle weekmaaltijd.
Ingredients
Scale
- 400g strikjespasta
- 300g rundergehakt
- 1 eetlepel Cajun kruiden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400ml kookroom
- 100g geraspte kaas (cheddar of een mix)
- 50g roomkaas
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (optioneel, voor garnering)
Instructions
- Kook de strikjespasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Bak het rundergehakt rul in een grote pan of wok. Giet overtollig vet af.
- Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe aan het gehakt en bak mee tot de ui glazig is.
- Roer de Cajun kruiden erdoor en bak kort mee.
- Voeg de kookroom, geraspte kaas en roomkaas toe. Roer tot de kaas gesmolten is en de saus glad is.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed.
- Serveer direct, bestrooid met verse peterselie indien gewenst.
Notes
- Je kunt ook kip of garnalen gebruiken in plaats van rundvlees.
- Pas de hoeveelheid Cajun kruiden aan naar je eigen smaak.
- Voeg extra groenten toe, zoals paprika of broccoli, voor een completere maaltijd.
- Prep Time: 10 min
- Cook Time: 20 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken
- Cuisine: Cajun
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650
- Sugar: 5
- Sodium: 400
- Fat: 35
- Saturated Fat: 20
- Unsaturated Fat: 15
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 50
- Fiber: 3
- Protein: 30
- Cholesterol: 100
Keywords: pasta, rundvlees, cajun, kaas, romig, strikjespasta, snel, makkelijk