Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up van romige Boursin Filet Mignon met champignons en peterselie op een wit bord.

Romige Boursin Filet Mignon met Champignons


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 min
  • Yield: 2 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig en luxueus recept voor filet mignon, afgewerkt met een romige Boursin-kaassaus en gebakken champignons.


Ingredients

Scale
  • 2 (170g) filet mignon steaks
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 115g champignons, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50g Boursin kaas, naturel
  • 30ml slagroom
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Kruid de filet mignon steaks met zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Bak de steaks 3-4 minuten per kant voor medium-rare, of pas de baktijd aan naar uw voorkeur. Haal de steaks uit de pan en zet apart.
  4. Voeg de champignons toe aan dezelfde pan en bak tot ze goudbruin zijn.
  5. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  6. Voeg de Boursin kaas en slagroom toe. Roer tot de kaas gesmolten is en de saus glad is.
  7. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  8. Leg de steaks terug in de pan en bedek ze met de saus.
  9. Serveer direct.

Notes

  • U kunt ook andere kruiden toevoegen aan de saus, zoals verse peterselie of tijm.
  • Zorg ervoor dat de pan heet genoeg is voordat u de steaks bakt voor een goede aanbraden.
  • Prep Time: 10 min
  • Cook Time: 20 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Pan-seared
  • Cuisine: Frans

Nutrition

  • Serving Size: 1 steak met saus
  • Calories: 550
  • Sugar: 2g
  • Sodium: 400mg
  • Fat: 35g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 20g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 5g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 50g
  • Cholesterol: 150mg

Keywords: filet mignon, boursin, champignons, romige saus, steak recept, luxe diner