Description
Een eenvoudig en luxueus recept voor filet mignon, afgewerkt met een romige Boursin-kaassaus en gebakken champignons.
Ingredients
Scale
- 2 (170g) filet mignon steaks
- 1 eetlepel olijfolie
- 115g champignons, gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 50g Boursin kaas, naturel
- 30ml slagroom
- Zout en zwarte peper naar smaak
Instructions
- Kruid de filet mignon steaks met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de steaks 3-4 minuten per kant voor medium-rare, of pas de baktijd aan naar uw voorkeur. Haal de steaks uit de pan en zet apart.
- Voeg de champignons toe aan dezelfde pan en bak tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de Boursin kaas en slagroom toe. Roer tot de kaas gesmolten is en de saus glad is.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Leg de steaks terug in de pan en bedek ze met de saus.
- Serveer direct.
Notes
- U kunt ook andere kruiden toevoegen aan de saus, zoals verse peterselie of tijm.
- Zorg ervoor dat de pan heet genoeg is voordat u de steaks bakt voor een goede aanbraden.
- Prep Time: 10 min
- Cook Time: 20 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Pan-seared
- Cuisine: Frans
Nutrition
- Serving Size: 1 steak met saus
- Calories: 550
- Sugar: 2g
- Sodium: 400mg
- Fat: 35g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 20g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 5g
- Fiber: 1g
- Protein: 50g
- Cholesterol: 150mg
Keywords: filet mignon, boursin, champignons, romige saus, steak recept, luxe diner