Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy Beef and Shells in Garlic Parmesan Sauce

Heerlijke Creamy Beef and Shells in 40 min


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Geen specifieke dieetbeperking

Description

Romige runder- en schelppasta in knoflook-parmezaansaus.


Ingredients

Scale
  • 450 g gemalen rundvlees
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 450 g middelgrote pastascheplen
  • 400 ml runderbouillon
  • 400 ml melk
  • 200 g roomkaas
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, voor garnering)

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het gemalen rundvlees toe en bak het bruin. Giet overtollig vet af.
  2. Voeg de fijngehakte ui toe aan de pan en bak tot deze zacht is.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak een minuut tot het geurig is.
  4. Voeg de runderbouillon en melk toe aan de pan en breng aan de kook.
  5. Voeg de pastascheplen toe en roer. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot de pasta gaar is.
  6. Zet het vuur laag en roer de roomkaas en Parmezaanse kaas erdoor tot ze gesmolten en romig zijn.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer warm, eventueel gegarneerd met verse peterselie.

Notes

  • Je kunt ook andere soorten pasta gebruiken, zoals elleboogjes of penne.
  • Voor een pittigere versie kun je een snufje rode pepervlokken toevoegen.
  • Bewaar restjes in de koelkast in een luchtdichte container.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 650
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 35g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 1g
  • Carbohydrates: 50g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 35g
  • Cholesterol: 100mg

Keywords: Romige pasta, rundvlees, schelppasta, knoflook, Parmezaanse kaas, hoofdgerecht