Description
Een romige en hartige kippensoep met een heerlijke smaak.
Ingredients
Scale
- 500g kipfilet
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter kippenbouillon
- 200ml slagroom
- 100g roomkaas
- 100g geraspte cheddar kaas
- 2 eetlepels boter
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Instructions
- Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de kipfilet toe en bak deze aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg de gesnipperde ui toe aan dezelfde pan en bak tot deze zacht is.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Giet de kippenbouillon in de pan en breng aan de kook.
- Doe de gebakken kipfilet terug in de pan.
- Laat de soep sudderen voor 15-20 minuten, of tot de kip gaar is.
- Haal de kip uit de pan en trek deze uit elkaar met twee vorken.
- Voeg de slagroom, roomkaas en geraspte cheddar kaas toe aan de soep. Roer tot de kaas gesmolten is en de soep romig is.
- Doe de uit elkaar getrokken kip terug in de soep.
- Verwarm de soep nog een paar minuten, maar laat deze niet koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer warm, gegarneerd met verse peterselie.
Notes
- Je kunt ook restjes geroosterde kip gebruiken.
- Voeg groenten toe zoals wortel of selderij voor extra smaak en textuur.
- Voor een pittigere variant, voeg een snufje cayennepeper toe.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Soep
- Method: Koken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 800mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 18g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 10g
- Fiber: 2g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 150mg
Keywords: kippensoep, romige soep, comfort food, snelle soep