Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een kom met romige Crack Chicken and Rice Soup, gegarneerd met kip en peterselie.

Kip en Rijst Soep met Crack-Kruiden


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 min
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een romige en smaakvolle kip en rijst soep, verrijkt met de unieke smaak van crack-kruiden.


Ingredients

Scale
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 wortelen, in blokjes
  • 2 selderijstengels, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1/4 theelepel cayennepeper (optioneel)
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 2 kipfilets, gekookt en in blokjes
  • 200 gram rijst, ongekookt
  • 120 ml slagroom
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortelen en selderij toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
  2. Voeg de knoflook, tijm, rozemarijn en cayennepeper (indien gebruikt) toe en bak nog 1 minuut mee tot het geurig is.
  3. Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook.
  4. Voeg de ongekookte rijst toe, zet het vuur lager, dek de pan af en laat sudderen tot de rijst gaar is, ongeveer 15-20 minuten.
  5. Roer de gekookte kipblokjes en de slagroom erdoor. Verwarm de soep nog een paar minuten, maar laat hem niet meer koken.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie.

Notes

  • Voor een extra romige soep, gebruik volvette slagroom.
  • Als je geen kant-en-klare crack-kruiden hebt, kun je een mengsel maken van paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder en een snufje zout.
  • Je kunt ook restjes geroosterde kip gebruiken.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 30 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 10g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 90mg

Keywords: kip, rijst, soep, crack kip, comfort food, hoofdgerecht, makkelijk recept