Description
Een romige en smaakvolle kip en rijst soep, verrijkt met de unieke smaak van crack-kruiden.
Ingredients
Scale
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 wortelen, in blokjes
- 2 selderijstengels, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1/4 theelepel cayennepeper (optioneel)
- 1,5 liter kippenbouillon
- 2 kipfilets, gekookt en in blokjes
- 200 gram rijst, ongekookt
- 120 ml slagroom
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortelen en selderij toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de knoflook, tijm, rozemarijn en cayennepeper (indien gebruikt) toe en bak nog 1 minuut mee tot het geurig is.
- Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook.
- Voeg de ongekookte rijst toe, zet het vuur lager, dek de pan af en laat sudderen tot de rijst gaar is, ongeveer 15-20 minuten.
- Roer de gekookte kipblokjes en de slagroom erdoor. Verwarm de soep nog een paar minuten, maar laat hem niet meer koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie.
Notes
- Voor een extra romige soep, gebruik volvette slagroom.
- Als je geen kant-en-klare crack-kruiden hebt, kun je een mengsel maken van paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder en een snufje zout.
- Je kunt ook restjes geroosterde kip gebruiken.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 30 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 5g
- Sodium: 800mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 3g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: kip, rijst, soep, crack kip, comfort food, hoofdgerecht, makkelijk recept