Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cowboy Stew

Heerlijke Cowboy Stew: hartverwarmend!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur 50 minuten
  • Yield: 4-6 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een stevige en smaakvolle stoofpot, perfect voor koude dagen.


Ingredients

Scale
  • 500g rundvlees, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortelen, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 400g tomatenblokjes uit blik
  • 500ml runderbouillon
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 eetlepel bloem (optioneel, voor binding)

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
  2. Bestrooi het rundvlees met zout en peper. Bak het rundvlees rondom bruin. Haal het uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de ui toe aan de pan en bak tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  5. Voeg de wortelen en bleekselderij toe en bak een paar minuten.
  6. Voeg de tomatenblokjes, runderbouillon, tijm en rozemarijn toe.
  7. Breng aan de kook, zet het vuur laag en doe het rundvlees terug in de pan.
  8. Dek de pan af en laat 1,5 tot 2 uur sudderen, of tot het vlees gaar is.
  9. Voeg de aardappelen toe en laat nog 30-45 minuten sudderen, of tot de aardappelen gaar zijn.
  10. Als je een dikkere stoofpot wilt, meng dan de bloem met een beetje koud water en roer dit door de stoofpot. Laat nog een paar minuten sudderen.
  11. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Notes

  • Serveer de Cowboy Stew met brood of rijst.
  • Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals erwten of maïs.
  • Voor een vegetarische versie, vervang het rundvlees door stevige tofu of linzen.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 2 uur 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Stoven
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 8 g
  • Sodium: 600 mg
  • Fat: 20 g
  • Saturated Fat: 8 g
  • Unsaturated Fat: 12 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 35 g
  • Fiber: 6 g
  • Protein: 30 g
  • Cholesterol: 90 mg

Keywords: Stoofpot, rundvlees, comfort food, Amerikaans, stevig