Description
Een stevige en smaakvolle stoofpot, perfect voor koude dagen.
Ingredients
Scale
- 500g rundvlees, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortelen, in plakjes
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 400g tomatenblokjes uit blik
- 500ml runderbouillon
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
- 2 aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 eetlepel bloem (optioneel, voor binding)
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
- Bestrooi het rundvlees met zout en peper. Bak het rundvlees rondom bruin. Haal het uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui toe aan de pan en bak tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de wortelen en bleekselderij toe en bak een paar minuten.
- Voeg de tomatenblokjes, runderbouillon, tijm en rozemarijn toe.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en doe het rundvlees terug in de pan.
- Dek de pan af en laat 1,5 tot 2 uur sudderen, of tot het vlees gaar is.
- Voeg de aardappelen toe en laat nog 30-45 minuten sudderen, of tot de aardappelen gaar zijn.
- Als je een dikkere stoofpot wilt, meng dan de bloem met een beetje koud water en roer dit door de stoofpot. Laat nog een paar minuten sudderen.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
Notes
- Serveer de Cowboy Stew met brood of rijst.
- Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals erwten of maïs.
- Voor een vegetarische versie, vervang het rundvlees door stevige tofu of linzen.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 2 uur 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Stoven
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 8 g
- Sodium: 600 mg
- Fat: 20 g
- Saturated Fat: 8 g
- Unsaturated Fat: 12 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 35 g
- Fiber: 6 g
- Protein: 30 g
- Cholesterol: 90 mg
Keywords: Stoofpot, rundvlees, comfort food, Amerikaans, stevig