Description
Een stevige pastasalade met een romige, hartige dressing, perfect voor een picknick of barbecue.
Ingredients
Scale
- 450 g elleboogmacaroni, ongekookt
- 400 g zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 400 g maïs, uitgelekt
- 2 rode paprika’s, in blokjes gesneden
- 1 rode ui, fijngehakt
- 120 g cheddarkaas, geraspt
- 120 ml mayonaise
- 60 ml karnemelk
- 2 el barbecuesaus
- 1 el honing
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- Zout en zwarte peper naar smaak
Instructions
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
- Meng in een grote kom de gekookte macaroni, zwarte bonen, maïs, rode paprika’s, rode ui en cheddarkaas.
- Klop in een aparte kom de mayonaise, karnemelk, barbecuesaus, honing en gerookte paprikapoeder door elkaar.
- Giet de dressing over de pastasalade en roer goed door totdat alles gelijkmatig bedekt is.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Dek af en zet minstens 30 minuten in de koelkast voor het serveren, of langer voor een betere smaak.
Notes
- Voor extra pit, voeg een gehakte jalapeño toe.
- Deze salade is de volgende dag nog lekkerder.
- Garneer met verse koriander voor het serveren.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Salade
- Method: Koken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 10g
- Sodium: 550mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 7g
- Protein: 15g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: cowboy pasta salade, pastasalade, barbecue, picknick, maïs, bonen