Description
Een stevige pastasalade met bonen, maïs, paprika en een romige dressing, perfect voor elke bijeenkomst.
Ingredients
Scale
- 450 g elleboogmacaroni, ongekookt
- 1 blik (425 g) maïs, uitgelekt
- 1 blik (425 g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 rode paprika, fijngesneden
- 1 groene paprika, fijngesneden
- 1/2 rode ui, fijngesneden
- 250 ml mayonaise
- 60 ml melk
- 2 el witte azijn
- 1 el suiker
- 1 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
Instructions
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
- Meng in een grote kom de afgekoelde macaroni, maïs, zwarte bonen, rode paprika, groene paprika en rode ui.
- Klop in een aparte kom de mayonaise, melk, azijn, suiker, zout en peper tot een gladde dressing.
- Giet de dressing over de pastasalade en meng goed.
- Dek af en zet minimaal 1 uur in de koelkast voor het serveren.
Notes
- Deze salade is de volgende dag nog lekkerder.
- Voeg gerust gegrilde kip of kalkoen toe voor een completere maaltijd.
- Garneer met verse koriander of peterselie.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Salade
- Method: Koken, Mengen
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 10g
- Sodium: 600mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 4g
- Unsaturated Fat: 20g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 7g
- Protein: 10g
- Cholesterol: 15mg
Keywords: pastasalade, cowboy, bonen, maïs, paprika, zomer, barbecue