Description
Een stevige en smaakvolle pastasalade met bonen, maïs en een romige dressing.
Ingredients
Scale
- 400g pasta, gekookt en afgekoeld
- 1 blik (400g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik (400g) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik (340g) maïs, uitgelekt
- 1 rode paprika, fijngehakt
- 1/2 rode ui, fijngehakt
- 100g cheddar kaas, geraspt
- 100ml mayonaise
- 50ml zure room
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Doe de gekookte en afgekoelde pasta in een grote kom.
- Voeg de zwarte bonen, kidneybonen, maïs, rode paprika en rode ui toe aan de kom.
- Meng in een aparte kom de mayonaise, zure room, chilipoeder en komijnpoeder. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de dressing over de pastasalade en meng alles goed door elkaar.
- Roer de geraspte cheddar kaas erdoor.
- Dek de kom af en zet de salade minimaal 30 minuten in de koelkast om de smaken te laten trekken.
- Serveer koud.
Notes
- Voor een pittigere salade, voeg een snufje cayennepeper toe aan de dressing.
- Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals komkommer of selderij.
- Deze salade is heerlijk als bijgerecht of als lichte maaltijd.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 10 min
- Category: Salade
- Method: Mengen
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 8g
- Sodium: 600mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 6g
- Unsaturated Fat: 19g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 8g
- Protein: 15g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: pastasalade, cowboy salade, bonen, maïs, vegetarisch, bijgerecht