Description
Een knapperige en smaakvolle coleslaw met de toevoeging van Fritos maïschips voor extra textuur en een hartige smaak. Perfect als bijgerecht bij barbecue of gegrild vlees.
Ingredients
Scale
- 1 zak (ongeveer 200g) Fritos maïschips
- 1/2 kleine witte kool, fijngesneden
- 1/2 rode ui, fijngesneden
- 1 wortel, geraspt
- 1/2 rode paprika, fijngesneden
- 1/4 kopje mayonaise
- 2 eetlepels zure room
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 1 theelepel suiker
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Meng in een grote kom de fijngesneden witte kool, rode ui, geraspte wortel en rode paprika.
- Klop in een aparte kom de mayonaise, zure room, appelciderazijn en suiker door elkaar tot een gladde dressing.
- Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Giet de dressing over de groenten en meng goed.
- Net voor het serveren, verkruimel de Fritos maïschips grof en voeg deze toe aan de salade. Meng voorzichtig.
Notes
- Voeg eventueel wat fijngesneden koriander toe voor extra frisheid.
- Voor een pittigere versie, voeg een snufje cayennepeper toe aan de dressing.
- Bewaar de Fritos apart tot het moment van serveren om te voorkomen dat ze zacht worden.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Bijgerecht
- Method: Koud
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie (ongeveer 1 kopje)
- Calories: 250 kcal
- Sugar: 8g
- Sodium: 300mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 3g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 3g
- Protein: 2g
- Cholesterol: 10mg
Keywords: coleslaw, salade, Fritos, barbecue, bijgerecht, maïschips, knapperig, Amerikaans