Description
Een complete rijstsalade met tonijn en groenten, perfect voor een lichte maaltijd.
Ingredients
Scale
- 300g gekookte rijst
- 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
- 100g gemengde groenten (bijv. paprika, komkommer, wortel), fijngehakt
- 50g maïs
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Meng de gekookte rijst met de uitgelekte tonijn.
- Voeg de fijngehakte groenten en maïs toe.
- Maak een dressing van olijfolie, citroensap, zout en peper.
- Giet de dressing over de salade en meng goed.
- Serveer direct.
Notes
- Je kunt andere groenten naar keuze toevoegen, zoals augurk of ui.
- Varieer met kruiden zoals peterselie of dille.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Salade
- Method: Koud
- Cuisine: Mediterraan
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 300mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 3g
- Unsaturated Fat: 17g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 5g
- Protein: 25g
- Cholesterol: 40mg
Keywords: rijstsalade, tonijn, groenten, salade, maaltijdsalade, lunch, diner