Description
Een verfrissende en smaakvolle koude veggie pizza, perfect voor feestjes of als lichte maaltijd. De knapperige korst, romige topping en verse groenten maken dit een favoriet.
Ingredients
Scale
- 1 blikje (250 g) crescent roll deeg
- 250 g roomkaas, zacht
- 120 ml mayonaise
- 1 theelepel dille, gedroogd
- 1 theelepel peterselie, gedroogd
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/4 theelepel uienpoeder
- 1 kop broccoli, fijngehakt
- 1/2 kop wortelen, geraspt
- 1/2 kop selderij, fijngehakt
- 1/4 kop rode ui, fijngehakt
- 1/4 kop groene paprika, fijngehakt
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Rol het crescent roll deeg uit op een bakplaat en druk de naden dicht om een rechthoek te vormen.
- Bak 8-10 minuten, of tot het deeg goudbruin is. Laat volledig afkoelen.
- Meng in een middelgrote kom de roomkaas, mayonaise, dille, peterselie, knoflookpoeder en uienpoeder.
- Spreid het roomkaasmengsel gelijkmatig over de afgekoelde korst.
- Verdeel de gehakte broccoli, geraspte wortelen, gehakte selderij, gehakte rode ui en gehakte groene paprika over de roomkaaslaag.
- Druk de groenten lichtjes aan.
- Dek af en koel minimaal 1 uur voor het serveren.
- Snijd in vierkantjes of reepjes en serveer.
Notes
- Deze pizza kan tot 24 uur van tevoren worden bereid en gekoeld bewaard.
- Gebruik een verscheidenheid aan je favoriete groenten voor extra kleur en smaak.
- Voor een glutenvrije optie, gebruik een glutenvrije pizzabodem.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Voorgerecht
- Method: Bakken, Koelen
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 stuk
- Calories: 250
- Sugar: 5g
- Sodium: 400mg
- Fat: 18g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 7g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 2g
- Protein: 6g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: koude pizza, veggie pizza, vegetarisch, voorgerecht, zomer