Description
Dit recept maakt een heerlijk brood met citroen en rabarber. Het is perfect voor de lente en de zomer, wanneer rabarber in het seizoen is. Het glazuur maakt het extra lekker.
Ingredients
Scale
- 1 kopje ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 2 kopjes kristalsuiker
- 4 grote eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 3 kopjes bloem voor alle doeleinden
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zuiveringszout
- 1/4 theelepel zout
- 1 kopje karnemelk
- 2 kopjes gehakte rabarber
- 1 eetlepel citroenschil
- 1/2 kopje vers citroensap
- 2 kopjes poedersuiker
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een broodvorm in en bebloem deze.
- Klop in een grote kom de boter en suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe, klop goed na elke toevoeging. Roer het vanille-extract erdoor.
- Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, zuiveringszout en zout. Voeg de droge ingrediënten afwisselend met de karnemelk toe aan het natte mengsel, beginnend en eindigend met de droge ingrediënten. Klop tot alles net gecombineerd is.
- Spatel voorzichtig de gehakte rabarber en citroenschil door het beslag.
- Giet het beslag in de voorbereide broodvorm.
- Bak 60-70 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat het brood 10 minuten afkoelen in de vorm voordat u het op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
- Maak voor het glazuur, klop de poedersuiker en het citroensap in een kleine kom tot een gladde substantie.
- Giet het glazuur over het afgekoelde brood en laat het uitharden voordat u het serveert.
Notes
- Gebruik verse rabarber voor de beste smaak.
- Als u geen karnemelk heeft, kunt u 1 kopje melk mengen met 1 eetlepel citroensap of azijn en dit 5 minuten laten staan.
- U kunt het brood maximaal 3 dagen bewaren op kamertemperatuur, goed afgedekt.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 70 minuten
- Category: Gebak
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 plak
- Calories: 450
- Sugar: 55g
- Sodium: 250mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 65g
- Fiber: 2g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 80mg
Keywords: Citroen, Rabarber, Brood, Glazuur, Lente, Zomer, Zoet