Description
Een heerlijk recept voor cinnamon sugar donut brood. Perfect voor ontbijt of als zoete traktatie.
Ingredients
Scale
- 2 koppen bloem
- 1 kop suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel kaneel
- 1 ei
- 1/2 kop melk
- 1/4 kop gesmolten boter
- 1 theelepel vanille-extract
- Voor de topping: 1/4 kop gesmolten boter, 1/4 kop suiker, 1 theelepel kaneel
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een broodvorm in.
- Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, zout en kaneel.
- Klop in een aparte kom het ei, de melk, gesmolten boter en vanille-extract.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot alles net gecombineerd is. Giet het beslag in de voorbereide broodvorm.
- Bak 30-35 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat het brood 10 minuten in de vorm afkoelen voordat u het op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
- Meng voor de topping de suiker en kaneel. Bestrijk het afgekoelde brood met de gesmolten boter en bestrooi royaal met het kaneelsuiker mengsel.
Notes
- Zorg ervoor dat de boter voor de topping niet te heet is.
- Je kunt ook andere specerijen zoals nootmuskaat toevoegen aan de topping.
- Dit brood is het lekkerst als het nog een beetje warm is.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 35 minuten
- Category: Bakken
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 plak
- Calories: ongeveer 300 kcal
- Sugar: ongeveer 20g
- Sodium: ongeveer 150mg
- Fat: ongeveer 12g
- Saturated Fat: ongeveer 7g
- Unsaturated Fat: ongeveer 5g
- Trans Fat: ongeveer 0g
- Carbohydrates: ongeveer 45g
- Fiber: ongeveer 1g
- Protein: ongeveer 4g
- Cholesterol: ongeveer 50mg
Keywords: donut brood, kaneelsuiker, cake, ontbijt, dessert, bakken