Description
Kruidige koekjes met een kaneelsmaak, perfect voor de kerst.
Ingredients
Scale
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 1/4 theelepel kruidnagel
- 115 gram ongezouten boter, zacht
- 150 gram kristalsuiker
- 1 groot ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 50 gram bruine suiker
- 1 eetlepel kaneel
Instructions
- Meng bloem, bakpoeder, zout, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel in een kom.
- Klop in een andere kom de boter en kristalsuiker romig.
- Klop het ei en vanille-extract erdoor.
- Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan het botermengsel en meng tot een deeg.
- Meng in een klein kommetje de bruine suiker en 1 eetlepel kaneel.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Rol kleine balletjes van het deeg.
- Rol elk deegballetje door het kaneelsuikermengsel.
- Leg de koekjes op een bakplaat, met bakpapier.
- Bak 10-12 minuten, of tot de randen goudbruin zijn.
- Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt.
Notes
- Je kunt de koekjes versieren met een glazuur van poedersuiker en melk.
- Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 12 minuten
- Category: Koekjes
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 koekje
- Calories: 150 kcal
- Sugar: 12 gram
- Sodium: 60 mg
- Fat: 7 gram
- Saturated Fat: 4 gram
- Unsaturated Fat: 3 gram
- Trans Fat: 0 gram
- Carbohydrates: 20 gram
- Fiber: 1 gram
- Protein: 2 gram
- Cholesterol: 25 mg
Keywords: kaneelkoekjes, kerstkoekjes, kerst, bakken, zoet