Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Christmas Fruit Cake with Brandy: A British Classic for Your Holidays for Christmas

Perfect Christmas Fruit Cake with Brandy: 2 hours


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 3 uur 30 minuten plus wekelijkse voeding
  • Yield: 1 cake 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een rijke en vochtige kerstcake doordrenkt met brandewijn, een traditioneel Brits recept voor de feestdagen.


Ingredients

Scale
  • 225g ongezouten boter, zacht
  • 225g donkere basterdsuiker
  • 4 grote eieren, geklopt
  • 225g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel gemengde specerijen
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel melasse
  • 450g gemengd gedroogd fruit (rozijnen, krenten, sultana’s)
  • 75g gehakte kandijvruchten
  • 50g gehakte amandelen
  • 2 eetlepels brandewijn
  • Extra brandewijn om te voeden

Instructions

  1. Vet een ronde bakvorm van 20 cm in en bekleed deze met bakpapier.
  2. Klop de boter en suiker romig in een grote kom.
  3. Voeg geleidelijk de geklopte eieren toe, waarbij je tussendoor goed klopt.
  4. Zeef het meel en de specerijen boven de kom en spatel het voorzichtig door het beslag.
  5. Roer de melasse, het gedroogde fruit, de kandijvruchten en amandelen erdoor.
  6. Schenk het beslag in de voorbereide bakvorm.
  7. Bak in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 2 tot 2,5 uur, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  8. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster volledig laat afkoelen.
  9. Prik met een satéprikker gaatjes in de afgekoelde cake.
  10. Borstel royaal met brandewijn.
  11. Wikkel de cake strak in bakpapier en vervolgens in aluminiumfolie.
  12. Voed wekelijks met brandewijn tot Kerstmis.

Notes

  • Zorg ervoor dat het gedroogde fruit gelijkmatig is verdeeld.
  • Controleer de cake halverwege het bakken en dek indien nodig af met aluminiumfolie om te voorkomen dat hij te donker wordt.
  • Bewaar de cake op een koele, donkere plaats.
  • Prep Time: 30 minuten
  • Cook Time: 2 uur 30 minuten
  • Category: Desserts
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Brits

Nutrition

  • Serving Size: 1 plakje
  • Calories: 350
  • Sugar: 30g
  • Sodium: 50mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 8g
  • Unsaturated Fat: 7g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 45g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 60mg

Keywords: kerstcake, fruitcake, brandewijn, Brits, kerst, feestdagen, traditioneel