Description
Deze repen combineren een kruimelige boterachtige bodem en topping met een rijke chocolade en frambozenvulling.
Ingredients
Scale
- 250g bloem
- 150g suiker
- 125g koude boter, in blokjes
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract
- 200g pure chocolade, gehakt
- 200g verse frambozen
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng bloem en suiker in een kom.
- Voeg boter toe en wrijf met je vingertoppen tot het op broodkruimels lijkt.
- Klop het ei en vanille-extract erdoor en meng tot een deeg.
- Druk tweederde van het deeg in de bodem van een ingevette bakvorm (ca. 20×20 cm).
- Verdeel de gehakte chocolade en frambozen over de deegbodem.
- Verkruimel het resterende deeg over de vulling.
- Bak 30-35 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.
- Laat volledig afkoelen voordat je ze snijdt.
Notes
- Gebruik bevroren frambozen als verse niet beschikbaar zijn.
- Voeg een snufje zout toe aan het deeg voor extra smaak.
- Garneer met poedersuiker voor het serveren.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 35 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 reep
- Calories: 280 kcal
- Sugar: 20g
- Sodium: 50mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 9g
- Unsaturated Fat: 6g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 3g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 40mg
Keywords: chocolade, framboos, kruimelrepen, dessert, bakken, zoet