Description
Zachte en chewy koekjes met pindakaas, marshmallows en chocoladestukjes.
Ingredients
Scale
- 225g ongezouten boter, zacht
- 150g kristalsuiker
- 100g lichtbruine basterdsuiker
- 2 grote eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 300g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 200g pindakaas
- 150g marshmallows, in stukjes
- 150g chocoladestukjes
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed bakplaten met bakpapier.
- Klop in een grote kom de boter en beide soorten suiker romig.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging. Roer het vanille-extract erdoor.
- Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en zout.
- Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan het botermengsel en meng tot het net gecombineerd is.
- Roer de pindakaas, marshmallows en chocoladestukjes erdoor.
- Schep hoopjes deeg op de voorbereide bakplaten.
- Bak 10-12 minuten, of tot de randen goudbruin zijn en het midden nog zacht is.
- Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om volledig af te koelen.
Notes
- Gebruik romige pindakaas voor het beste resultaat.
- Je kunt ook mini-marshmallows gebruiken.
- Voeg een snufje kaneel toe aan het deeg voor extra smaak.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 12 minuten
- Category: Koekjes
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 koekje
- Calories: 250 kcal
- Sugar: 20g
- Sodium: 75mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 7g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 30g
- Fiber: 1g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 40mg
Keywords: chocolade, pindakaas, marshmallow, koekjes, bakken, dessert, zoet