Description
Geroosterde cashewnoten bedekt met rijke chocolade en een vleugje zeezout.
Ingredients
Scale
- 250 gram cashewnoten
- 200 gram pure chocolade, gehakte
- 1 theelepel zeezoutvlokken
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Spreid de cashewnoten uit op een bakplaat en rooster ze 8-10 minuten, tot ze licht goudbruin zijn. Laat volledig afkoelen.
- Smelt de gehakte chocolade au bain-marie of in de magnetron op middelhoge temperatuur, in intervallen van 30 seconden, roerend tussen elke interval, tot het glad is.
- Doop de afgekoelde cashewnoten in de gesmolten chocolade, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.
- Leg de gedompelde cashewnoten op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrooi de cashewnoten onmiddellijk met zeezoutvlokken voordat de chocolade stolt.
- Laat de chocolade volledig uitharden op kamertemperatuur of in de koelkast.
Notes
- Gebruik chocolade van goede kwaliteit voor de beste smaak.
- Pas de hoeveelheid zeezout aan naar smaak.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Snoepgoed
- Method: Roosteren en Dopen
- Cuisine: Niet gespecificeerd
Nutrition
- Serving Size: 30 gram
- Calories: 180
- Sugar: 10 gram
- Sodium: 50 mg
- Fat: 13 gram
- Saturated Fat: 6 gram
- Unsaturated Fat: 7 gram
- Trans Fat: 0 gram
- Carbohydrates: 15 gram
- Fiber: 2 gram
- Protein: 4 gram
- Cholesterol: 0 mg
Keywords: chocolade, cashewnoten, zeezout, snoep, zelfgemaakt