Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chocolate-Covered Cashews with Sea Salt

Choco Cashews met Zeezout: 2 Snelle Recepten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: Ongeveer 450 gram 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Geroosterde cashewnoten bedekt met rijke chocolade en een vleugje zeezout.


Ingredients

Scale
  • 250 gram cashewnoten
  • 200 gram pure chocolade, gehakte
  • 1 theelepel zeezoutvlokken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Spreid de cashewnoten uit op een bakplaat en rooster ze 8-10 minuten, tot ze licht goudbruin zijn. Laat volledig afkoelen.
  3. Smelt de gehakte chocolade au bain-marie of in de magnetron op middelhoge temperatuur, in intervallen van 30 seconden, roerend tussen elke interval, tot het glad is.
  4. Doop de afgekoelde cashewnoten in de gesmolten chocolade, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.
  5. Leg de gedompelde cashewnoten op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bestrooi de cashewnoten onmiddellijk met zeezoutvlokken voordat de chocolade stolt.
  7. Laat de chocolade volledig uitharden op kamertemperatuur of in de koelkast.

Notes

  • Gebruik chocolade van goede kwaliteit voor de beste smaak.
  • Pas de hoeveelheid zeezout aan naar smaak.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 10 minuten
  • Category: Snoepgoed
  • Method: Roosteren en Dopen
  • Cuisine: Niet gespecificeerd

Nutrition

  • Serving Size: 30 gram
  • Calories: 180
  • Sugar: 10 gram
  • Sodium: 50 mg
  • Fat: 13 gram
  • Saturated Fat: 6 gram
  • Unsaturated Fat: 7 gram
  • Trans Fat: 0 gram
  • Carbohydrates: 15 gram
  • Fiber: 2 gram
  • Protein: 4 gram
  • Cholesterol: 0 mg

Keywords: chocolade, cashewnoten, zeezout, snoep, zelfgemaakt