Description
Eenvoudige en heerlijke chocolade chip cookie bars.
Ingredients
Scale
- 225 gram ongezouten boter, gesmolten
- 200 gram witte basterdsuiker
- 100 gram kristalsuiker
- 2 grote eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 300 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- halve theelepel zout
- 300 gram chocolade chips
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een bakplaat van 23×33 cm in met boter of bekleed deze met bakpapier.
- Meng in een grote kom de gesmolten boter, witte basterdsuiker en kristalsuiker.
- Klop de eieren er één voor één door. Voeg het vanille-extract toe en meng goed.
- Voeg in een aparte kom de bloem, bakpoeder en zout samen.
- Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng tot alles net gecombineerd is.
- Roer de chocolade chips erdoor.
- Verdeel het deeg gelijkmatig over de voorbereide bakplaat.
- Bak gedurende 25-30 minuten, of tot de randen goudbruin zijn en het midden stevig aanvoelt.
- Laat de bars volledig afkoelen op de bakplaat voordat je ze in stukken snijdt.
Notes
- Gebruik melkchocolade, pure chocolade of een mix van beide voor de chocolade chips.
- Voeg eventueel noten toe aan het deeg voor extra crunch.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 bar
- Calories: 250 kcal
- Sugar: 20 gram
- Sodium: 50 mg
- Fat: 14 gram
- Saturated Fat: 8 gram
- Unsaturated Fat: 6 gram
- Trans Fat: 0 gram
- Carbohydrates: 30 gram
- Fiber: 1 gram
- Protein: 3 gram
- Cholesterol: 50 mg
Keywords: chocolade chip cookie bars, koekjes, brownies, dessert, bakken