Description
Heerlijke repen met chocolade, kersen en cheesecake.
Ingredients
Scale
- 150 g chocoladekoekjes, verkruimeld
- 75 g gesmolten boter
- 200 g roomkaas, op kamertemperatuur
- 50 g suiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 g kersen, ontpit en gehalveerd
- 50 g pure chocolade, gehakt
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng de koekjeskruimels met de gesmolten boter en druk dit mengsel stevig op de bodem van een beklede bakvorm.
- Klop in een kom de roomkaas met de suiker luchtig. Voeg het ei en vanille-extract toe en meng goed.
- Schep de kersen door het roomkaasmengsel.
- Giet het mengsel over de koekjesbodem.
- Bestrooi met de gehakte chocolade.
- Bak 25-30 minuten, of tot de cheesecake stevig is.
- Laat volledig afkoelen in de vorm voordat je hem in repen snijdt.
Notes
- Gebruik verse of ingevroren kersen.
- Varieer met andere soorten fruit.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 reep
- Calories: 250
- Sugar: 18g
- Sodium: 120mg
- Fat: 16g
- Saturated Fat: 9g
- Unsaturated Fat: 6g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 24g
- Fiber: 2g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 50mg
Keywords: Chocolade, Kersen, Cheesecake, Repen, Bakken, Dessert