Description
Rijke chocolade brownie repen met een luchtige chocolademousse topping.
Ingredients
Scale
- 150 g ongezouten boter
- 200 g pure chocolade, fijngehakt
- 150 g kristalsuiker
- 3 grote eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 g bloem
- 30 g cacaopoeder
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 200 ml slagroom
- 100 g pure chocolade voor de mousse
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakvorm van 20×20 cm met bakpapier.
- Smelt voor de brownie de boter en 200 g chocolade au bain-marie of in de magnetron. Roer glad.
- Klop in een grote kom de suiker, eieren en vanille-extract luchtig.
- Voeg het gesmolten chocolademengsel toe aan het eimengsel en roer tot een geheel.
- Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout boven het beslag. Spatel voorzichtig tot alles net gemengd is.
- Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er met een paar vochtige kruimels uitkomt. Laat volledig afkoelen in de vorm.
- Smelt voor de mousse 100 g pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat iets afkoelen.
- Klop de slagroom stijf.
- Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom tot een egale mousse.
- Verdeel de chocolademousse over de afgekoelde brownie. Strijk glad.
- Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd in repen voor het serveren.
Notes
- Gebruik chocolade van goede kwaliteit voor de beste smaak.
- Laat de brownie volledig afkoelen voordat je de mousse toevoegt, anders smelt de mousse.
- De repen kunnen tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard in een luchtdichte container.
- Prep Time: 30 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 reep
- Calories: 350
- Sugar: 30g
- Sodium: 50mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 3g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: chocolade, mousse, brownie, dessert, gebak, reep