Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chocolade Mousse Brownie Repen

Chocolade Mousse Brownie Repen: Één Hemelse hap!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 3 uur (inclusief afkoelen en opstijven)
  • Yield: 16 repen 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Rijke chocolade brownie repen met een luchtige chocolademousse topping.


Ingredients

Scale
  • 150 g ongezouten boter
  • 200 g pure chocolade, fijngehakt
  • 150 g kristalsuiker
  • 3 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 g bloem
  • 30 g cacaopoeder
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 200 ml slagroom
  • 100 g pure chocolade voor de mousse

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakvorm van 20×20 cm met bakpapier.
  2. Smelt voor de brownie de boter en 200 g chocolade au bain-marie of in de magnetron. Roer glad.
  3. Klop in een grote kom de suiker, eieren en vanille-extract luchtig.
  4. Voeg het gesmolten chocolademengsel toe aan het eimengsel en roer tot een geheel.
  5. Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout boven het beslag. Spatel voorzichtig tot alles net gemengd is.
  6. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er met een paar vochtige kruimels uitkomt. Laat volledig afkoelen in de vorm.
  7. Smelt voor de mousse 100 g pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat iets afkoelen.
  8. Klop de slagroom stijf.
  9. Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom tot een egale mousse.
  10. Verdeel de chocolademousse over de afgekoelde brownie. Strijk glad.
  11. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd in repen voor het serveren.

Notes

  • Gebruik chocolade van goede kwaliteit voor de beste smaak.
  • Laat de brownie volledig afkoelen voordat je de mousse toevoegt, anders smelt de mousse.
  • De repen kunnen tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard in een luchtdichte container.
  • Prep Time: 30 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 reep
  • Calories: 350
  • Sugar: 30g
  • Sodium: 50mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 35g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: chocolade, mousse, brownie, dessert, gebak, reep