Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chili con Carne

Heerlijke Chili con Carne: 1 magische smaakexplosie


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 60 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een klassieke Chili con Carne, rijk en smaakvol, perfect voor een stevige maaltijd.


Ingredients

Scale
  • 500 g rundergehakt
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 blik (400 g) gepelde tomaten, gehakt
  • 1 blik (400 g) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik (400 g) maïs, uitgelekt
  • 2 el chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • Snufje cayennepeper (optioneel)
  • 250 ml runderbouillon
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg het rundergehakt toe en bak bruin, terwijl u het met een lepel uit elkaar haalt. Giet overtollig vet af.
  3. Voeg de ui, knoflook en paprika’s toe. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
  4. Roer het chilipoeder, komijnpoeder, gerookt paprikapoeder en cayennepeper (indien gebruikt) erdoor. Bak 1 minuut mee tot het geurt.
  5. Voeg de gepelde tomaten en runderbouillon toe. Breng aan de kook.
  6. Verlaag het vuur, dek af en laat 20-30 minuten sudderen, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
  7. Voeg de kidneybonen en maïs toe. Laat nogmaals 5-10 minuten sudderen.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer warm, eventueel met rijst, tortillachips of een klodder zure room.

Notes

  • Voor extra pit kunt u verse gehakte jalapeño toevoegen.
  • Dit gerecht smaakt de volgende dag vaak nog beter.
  • Kan in grote hoeveelheden worden gemaakt en ingevroren.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 45 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Mexicaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450
  • Sugar: 10g
  • Sodium: 700mg
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 8g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 12g
  • Protein: 35g
  • Cholesterol: 80mg

Keywords: chili con carne, gehakt, bonen, pittig, maaltijd, Mexicaans