Description
Een klassieke Chili con Carne, rijk en smaakvol, perfect voor een stevige maaltijd.
Ingredients
Scale
- 500 g rundergehakt
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 blik (400 g) gepelde tomaten, gehakt
- 1 blik (400 g) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik (400 g) maïs, uitgelekt
- 2 el chilipoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- Snufje cayennepeper (optioneel)
- 250 ml runderbouillon
- 2 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg het rundergehakt toe en bak bruin, terwijl u het met een lepel uit elkaar haalt. Giet overtollig vet af.
- Voeg de ui, knoflook en paprika’s toe. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Roer het chilipoeder, komijnpoeder, gerookt paprikapoeder en cayennepeper (indien gebruikt) erdoor. Bak 1 minuut mee tot het geurt.
- Voeg de gepelde tomaten en runderbouillon toe. Breng aan de kook.
- Verlaag het vuur, dek af en laat 20-30 minuten sudderen, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
- Voeg de kidneybonen en maïs toe. Laat nogmaals 5-10 minuten sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer warm, eventueel met rijst, tortillachips of een klodder zure room.
Notes
- Voor extra pit kunt u verse gehakte jalapeño toevoegen.
- Dit gerecht smaakt de volgende dag vaak nog beter.
- Kan in grote hoeveelheden worden gemaakt en ingevroren.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 45 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Sudderen
- Cuisine: Mexicaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 10g
- Sodium: 700mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 12g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 80mg
Keywords: chili con carne, gehakt, bonen, pittig, maaltijd, Mexicaans