Description
Een snel en smakelijk kip roerbakgerecht met kleurrijke groenten.
Ingredients
Scale
- 400 gram kipfilet, in reepjes
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 ui, gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 1 broccoli, in roosjes
- 100 gram sugar snaps
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel gemberpoeder
- Peper en zout naar smaak
Instructions
- Verhit de olie in een wok of grote koekenpan.
- Bak de kipreepjes goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak kort aan.
- Voeg de paprika’s en broccoli toe en roerbak 5-7 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
- Voeg de sugar snaps toe en roerbak nog 2 minuten.
- Meng in een kom de sojasaus, honing en gemberpoeder.
- Voeg de kipreepjes terug toe aan de pan met de groenten.
- Giet de saus erover en roerbak nog 1-2 minuten tot alles goed bedekt is.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer direct, eventueel met rijst of noedels.
Notes
- Gebruik andere groenten naar keuze, zoals wortel, champignons of courgette.
- Voeg eventueel wat sesamolie toe voor extra smaak.
- Voor een pittigere variant, voeg een snufje chilivlokken toe.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Roerbakken
- Cuisine: Aziatisch
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 10g
- Sodium: 800mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 3g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 5g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: kip roerbak, groenten, aziatisch, snel, makkelijk