Description
Een eenvoudig recept voor zelfgemaakte Chicken Lo Mein.
Ingredients
Scale
- 450g kipfilet, in dunne reepjes
- 200g Lo Mein noedels
- 2 el sojasaus
- 1 el oestersaus
- 1 tl sesamolie
- 1 el maïzena
- 2 el plantaardige olie
- 1 ui, gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 wortel, in julienne
- 100g sugar snaps
- 1 el geraspte gember
- 4 el kippenbouillon
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Marineer de kip met 1 el sojasaus, oestersaus, sesamolie en maïzena. Laat 15 minuten staan.
- Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel af met koud water en zet apart.
- Verhit 1 el plantaardige olie in een grote wok of koekenpan op hoog vuur. Bak de gemarineerde kip in porties goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg de resterende 1 el plantaardige olie toe aan de wok. Doe de ui, knoflook en gember erbij en bak 1 minuut.
- Voeg de rode paprika, wortel en sugar snaps toe. Roerbak 3-4 minuten tot de groenten knapperig gaar zijn.
- Doe de gebakken kip terug in de wok. Voeg de resterende 1 el sojasaus en kippenbouillon toe.
- Voeg de gekookte noedels toe aan de wok. Meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct.
Notes
- Je kunt andere groenten toevoegen, zoals broccoli of champignons.
- Voor extra pit kun je een beetje chilisaus toevoegen.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Roerbakken
- Cuisine: Aziatisch
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 5g
- Sodium: 800mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 3g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 4g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 80mg
Keywords: Chicken Lo Mein, kip noedels, Aziatisch gerecht, roerbakken