Description
Een romige soep met de smaken van kip cordon bleu.
Ingredients
Scale
- 2 eetlepels boter
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/4 kop bloem
- 4 kopjes kippenbouillon
- 2 kopjes gekookte kip, in blokjes
- 1 kop ham, in blokjes
- 1 kop geraspte Zwitserse kaas
- 1/2 kop slagroom
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot hij zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Roer de bloem erdoor en kook 1 minuut, blijf roeren.
- Giet langzaam de kippenbouillon erbij, blijf roeren om klontjes te voorkomen. Breng aan de kook en laat sudderen tot de soep iets dikker wordt.
- Voeg de kip en ham toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
- Roer de kaas erdoor tot hij gesmolten is.
- Roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer warm.
Notes
- Gebruik overgebleven gekookte kip voor dit recept.
- Voeg croutons toe voor extra textuur.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Soep
- Method: Koken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 kom
- Calories: 450
- Sugar: 3g
- Sodium: 800mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 1g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: kip, ham, kaas, soep, cordon bleu