Description
Chicken Cordon Bleu Soep biedt een romige en troostrijke maaltijd met malse kip, hartige ham en Zwitserse kaas in een rijke bouillon.
Ingredients
Scale
- 2 kopjes gekookte kip, in blokjes of gescheurd
- 1 kopje in blokjes gesneden ham
- 4 kopjes kippenbouillon
- 1 kop melk (of room voor een rijkere smaak)
- 1 1/2 kopjes geraspte Zwitserse kaas
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel Dijonmosterd
- Zout en peper, naar smaak
- Fijngehakte verse peterselie, voor garnering (optioneel)
Instructions
- Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Strooi de bloem over het ui-mengsel en roer constant gedurende 1-2 minuten om de rauwe bloemsmaak te koken.
- Klop geleidelijk de kippenbouillon erbij tot het mengsel glad is en breng het zachtjes aan de kook.
- Voeg de in blokjes gesneden kip en ham toe en laat het geheel goed opwarmen.
- Roer de melk, Dijonmosterd en geraspte Zwitserse kaas erdoor. Blijf roeren tot de kaas smelt en de soep iets dikker wordt.
- Breng op smaak met zout en peper. Proef en pas zo nodig aan.
- Serveer de soep in kommen, garneer met verse peterselie en serveer met knapperig brood of knoflooktoast.
Notes
- Gebruik rotisserie-kip voor een snellere bereiding.
- Vervang Zwitserse kaas door Gruyère of cheddar voor een andere smaak.
- Voor een dikkere soep kun je extra bloem of minder bouillon gebruiken.
- Voeg gehakte broccoli of spinazie toe voor extra groenten.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Soep
- Method: Koken
- Cuisine: Frans
Nutrition
- Serving Size: 1 kom
- Calories: 350
- Sugar: 3g
- Sodium: 950mg
- Fat: 22g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 10g
- Fiber: 1g
- Protein: 28g
- Cholesterol: 85mg
Keywords: Chicken Cordon Bleu Soep, Romige Soep, Comfort Food