Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chicken Cordon Bleu Soep: Comfort in een Kom


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4-6 porties 1x
  • Diet: Halal

Description

Chicken Cordon Bleu Soep biedt een romige en troostrijke maaltijd met malse kip, hartige ham en Zwitserse kaas in een rijke bouillon.


Ingredients

Scale
  • 2 kopjes gekookte kip, in blokjes of gescheurd
  • 1 kopje in blokjes gesneden ham
  • 4 kopjes kippenbouillon
  • 1 kop melk (of room voor een rijkere smaak)
  • 1 1/2 kopjes geraspte Zwitserse kaas
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • Zout en peper, naar smaak
  • Fijngehakte verse peterselie, voor garnering (optioneel)

Instructions

  1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
  2. Strooi de bloem over het ui-mengsel en roer constant gedurende 1-2 minuten om de rauwe bloemsmaak te koken.
  3. Klop geleidelijk de kippenbouillon erbij tot het mengsel glad is en breng het zachtjes aan de kook.
  4. Voeg de in blokjes gesneden kip en ham toe en laat het geheel goed opwarmen.
  5. Roer de melk, Dijonmosterd en geraspte Zwitserse kaas erdoor. Blijf roeren tot de kaas smelt en de soep iets dikker wordt.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Proef en pas zo nodig aan.
  7. Serveer de soep in kommen, garneer met verse peterselie en serveer met knapperig brood of knoflooktoast.

Notes

  • Gebruik rotisserie-kip voor een snellere bereiding.
  • Vervang Zwitserse kaas door Gruyère of cheddar voor een andere smaak.
  • Voor een dikkere soep kun je extra bloem of minder bouillon gebruiken.
  • Voeg gehakte broccoli of spinazie toe voor extra groenten.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Soep
  • Method: Koken
  • Cuisine: Frans

Nutrition

  • Serving Size: 1 kom
  • Calories: 350
  • Sugar: 3g
  • Sodium: 950mg
  • Fat: 22g
  • Saturated Fat: 12g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 10g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 28g
  • Cholesterol: 85mg

Keywords: Chicken Cordon Bleu Soep, Romige Soep, Comfort Food