Description
Heerlijk gevuld brood met kip, spek en ranch dressing.
Ingredients
Scale
- 1 rond brood (bv. zuurdesem)
- 2–3 kipfilets, gekookt en versnipperd
- 100 g spek, gebakken en verkruimeld
- 200 g geraspte cheddar kaas
- 100 g geraspte mozzarella kaas
- 120 ml ranch dressing
- 2 el fijngehakte verse bieslook
- 2 el gesmolten boter
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Snijd het brood in ruitjes, maar niet helemaal door de bodem.
- Meng in een kom de kip, spek, beide kazen, ranch dressing en bieslook.
- Vul de sneden in het brood met het kipmengsel.
- Bestrijk het brood met de gesmolten boter.
- Wikkel het brood losjes in aluminiumfolie en bak 20 minuten.
- Verwijder de folie en bak nog 10-15 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Serveer warm.
Notes
- Gebruik een brood dat stevig genoeg is om de vulling te houden.
- Je kunt ook andere kazen gebruiken, zoals Monterey Jack of Provolone.
- Voeg eventueel wat gehakte jalapeños toe voor wat pit.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 35 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1/8 brood
- Calories: 450
- Sugar: 3g
- Sodium: 800mg
- Fat: 28g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 2g
- Protein: 25g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: kip, spek, ranch, gevuld brood, kaas, bakken