Description
Een eenvoudig no-bake dessert met kersen en een romige textuur.
Ingredients
Scale
- 1 pakje (ongeveer 170 gram) witte chocolade pudding mix
- 2 kopjes melk
- 1 kopje slagroom
- 1 blik (ongeveer 430 gram) gezoete kersen, uitgelekt
- 1 pakje (ongeveer 225 gram) roomkaas, verzacht
- 1/2 kopje poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- Optioneel: gehakte walnoten of kokos voor garnering
Instructions
- Klop de witte chocolade pudding mix met de melk in een middelgrote kom tot het goed gemengd is. Laat het 5 minuten staan om in te dikken.
- Klop in een aparte kom de slagroom tot zachte pieken zich vormen.
- In een andere kom, klop de roomkaas met de poedersuiker en vanille-extract tot een glad geheel.
- Vouw voorzichtig de geklopte slagroom in het roomkaasmengsel.
- Voeg de gezoete kersen toe aan het puddingmengsel en roer voorzichtig.
- Spatel het roomkaas-slagroommengsel door het kersen-puddingmengsel tot alles net gecombineerd is.
- Schep het dessert in individuele schaaltjes of een grote serveerschaal.
- Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Garneer eventueel met gehakte walnoten of kokos voor het serveren.
Notes
- Zorg ervoor dat de roomkaas op kamertemperatuur is voor een gladder resultaat.
- Je kunt ook andere soorten fruit gebruiken, zoals aardbeien of frambozen.
- Voor een intensere kersensmaak kun je een beetje kersenlikeur toevoegen aan het roomkaasmengsel.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Dessert
- Method: No-Bake
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 30g
- Sodium: 150mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 1g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 50mg
Keywords: kersen, dessert, no-bake, pudding, roomkaas, witte chocolade