Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cherry Surprise Bundt Cake

Cherry Surprise Bundt Cake: Een Zalige Verrassing!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 90 minuten
  • Yield: 12 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijke en verrassende Bundt cake met kersen, perfect voor elke gelegenheid.


Ingredients

Scale
  • 200 gram boter, zacht
  • 400 gram kristalsuiker
  • 4 grote eieren
  • 450 gram bloem voor alle doeleinden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zuiveringszout
  • 1/4 theelepel zout
  • 240 ml karnemelk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 300 gram verse kersen, ontpit en gehalveerd
  • 50 gram gehakte pecannoten (optioneel)
  • Voor het glazuur:
  • 100 gram poedersuiker
  • 23 eetlepels melk of citroensap

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een Bundt cakevorm goed in en bestuif met bloem.
  2. Klop in een grote kom de zachte boter en suiker romig en licht.
  3. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging.
  4. Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, zuiveringszout en zout.
  5. Voeg afwisselend het bloemmengsel en de karnemelk toe aan het botermengsel, beginnend en eindigend met het bloemmengsel. Mix tot alles net is gecombineerd.
  6. Roer het vanille-extract erdoor.
  7. Spatel voorzichtig de gehalveerde kersen en pecannoten (indien gebruikt) door het beslag.
  8. Giet het beslag in de voorbereide Bundt cakevorm.
  9. Bak 60-70 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
  10. Laat de cake 10-15 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster keert om volledig af te koelen.
  11. Bereid het glazuur: meng de poedersuiker met melk of citroensap tot een gladde consistentie. Druppel over de afgekoelde cake.

Notes

  • Gebruik verse kersen voor de beste smaak.
  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Vet de Bundt vorm goed in om plakken te voorkomen.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 70 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 plak
  • Calories: 450
  • Sugar: 55g
  • Sodium: 250mg
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 12g
  • Unsaturated Fat: 7g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 65g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 6g
  • Cholesterol: 80mg

Keywords: kersencake, Bundt cake, dessert, bakrecept, zoete cake