Description
Cheesy Taco Stokbroodjes zijn een smaakvolle combinatie van knapperig stokbrood gevuld met gekruid gehakt en gesmolten kaas.
Ingredients
Scale
- 1 stokbrood (ca. 250g), voorgesneden
- 300g rundergehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 1 zakje taco kruidenmix (ca. 30g)
- 100ml water
- 150g geraspte kaas (bijv. cheddar of jong belegen)
- Optioneel: 2 eetlepels tomatenpuree
- Optioneel: Jalapeño schijfjes
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak het gehakt rul in een pan. Giet overtollig vet af.
- Voeg de ui en paprika toe aan het gehakt en bak 5 minuten mee tot ze zacht zijn.
- Roer de taco kruidenmix en water (en eventueel tomatenpuree) door het gehaktmengsel. Laat 5 minuten sudderen tot de saus is ingedikt.
- Snijd het stokbrood over de lengte open, maar niet helemaal door.
- Vul het stokbrood met het gehaktmengsel.
- Bestrooi royaal met geraspte kaas. Voeg optioneel jalapeño schijfjes toe.
- Bak de stokbroodjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Snijd de stokbroodjes in plakken voor het serveren.
Notes
- Serveer de stokbroodjes direct na het bakken.
- Voeg zure room of guacamole toe als topping.
- Gebruik kipgehakt of vegetarisch gehakt voor variatie.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Snack
- Method: Bakken
- Cuisine: Mexicaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 500kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 900mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 4g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 80mg
Keywords: Cheesy, Taco, Stokbroodjes, Baguette, Mexicaans, Snack, Borrelhapje