Description
Lekkere stokbroden gevuld met een hartige tacovulling en kaas, perfect als snack of lichte maaltijd.
Ingredients
Scale
- 2 stokbroden
- 400 gram rundergehakt
- 1 zakje tacokruiden
- 1 ui, fijngehakt
- 1 paprika, in blokjes
- 200 gram geraspte kaas (cheddar of jonge kaas)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de stokbroden open over de lengte, maar snijd ze niet helemaal door.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak het rundergehakt rul.
- Voeg de fijngehakte ui en paprikablokjes toe en bak mee tot ze zacht zijn.
- Roer de tacokruiden erdoor en voeg een scheutje water toe. Laat sudderen tot het vocht is opgenomen.
- Breng de vulling op smaak met zout en peper.
- Verdeel de tacovulling over de opengesneden stokbroden.
- Bestrooi de vulling royaal met geraspte kaas.
- Leg de gevulde stokbroden op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de stokbroden in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Haal uit de oven en serveer direct.
Notes
- Serveer met zure room, guacamole en salsa voor extra smaak.
- Je kunt ook kipgehakt of vegetarisch gehakt gebruiken voor de vulling.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Mexicaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550
- Sugar: 5g
- Sodium: 800mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 5g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 80mg
Keywords: stokbrood, taco, kaas, gehakt, Mexicaans, oven