Description
Een hartige en vullende ovenschotel met worst en kaas, perfect voor een gezellige maaltijd.
Ingredients
Scale
- 500g varkensworst, in plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400g aardappelen, in blokjes
- 200ml room
- 100g geraspte kaas
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak de plakjes worst in een pan tot ze bruin zijn.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot ze zacht zijn.
- Voeg de aardappelblokjes toe en bak enkele minuten mee.
- Giet de room erbij en breng aan de kook.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Doe het mengsel in een ovenschaal.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn en de kaas goudbruin is.
Notes
- Serveer met een frisse salade.
- Je kunt ook andere soorten worst gebruiken, zoals kipworst of rundvleesworst.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 30 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Oven
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550
- Sugar: 4g
- Sodium: 800mg
- Fat: 35g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 20g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 30g
- Fiber: 3g
- Protein: 25g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: worst, kaas, ovenschotel, aardappelen, comfort food, hoofdgerecht