Description
Kipfilets gevuld met romige knoflookboterpaddestoelen, perfect gebakken tot ze goudbruin zijn.
Ingredients
Scale
- 4 grote kipfilets
- 200 gram champignons, fijngehakt
- 2 eetlepels ongezouten boter
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 60 gram roomkaas, zacht
- 60 gram geraspte mozzarella
- 1/4 kopje verse peterselie, fijngehakt
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Smelt in een middelgrote pan de boter op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte champignons en knoflook toe. Bak 5-7 minuten, of tot de champignons zacht zijn en al het vocht is verdampt.
- Haal de pan van het vuur en roer de roomkaas, mozzarella en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd elke kipfilet horizontaal in, maar niet helemaal door, om een zakje te creëren. Vul elk zakje met een kwart van het champignonmengsel. Gebruik indien nodig tandenstokers om de openingen te sluiten.
- Bestrooi de buitenkant van de gevulde kipfilets met zout en peper.
- Verhit in een grote ovenbestendige koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Bak de kipfilets 3-4 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin zijn.
- Plaats de koekenpan in de voorverwarmde oven en bak 15-20 minuten, of tot de kip gaar is en een interne temperatuur van 74°C heeft bereikt.
- Haal de kip uit de oven, laat 5 minuten rusten voor het serveren.
Notes
- Serveer met gestoomde groenten of een frisse salade.
- Controleer de gaarheid van de kip met een vleesthermometer.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 2g
- Sodium: 450mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 8g
- Fiber: 2g
- Protein: 45g
- Cholesterol: 150mg
Keywords: kip, gevulde kip, champignons, knoflookboter, mozzarella, hoofdgerecht