Description
Een makkelijk en snel eenpansgerecht met kip, kaas en taco-kruiden.
Ingredients
Scale
- 400g kipfilet, in blokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 zakje taco kruidenmix
- 400g tomatenblokjes uit blik
- 200ml kippenbouillon
- 150g macaroni
- 100g geraspte cheddar kaas
- Garnituur naar keuze (bijv. zure room, koriander)
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom bruin.
- Voeg de ui toe en bak deze tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de taco kruidenmix, tomatenblokjes en kippenbouillon toe. Roer goed door.
- Breng aan de kook, voeg de macaroni toe en roer.
- Zet het vuur lager, dek de pan af en laat 15-20 minuten sudderen, of tot de macaroni gaar is en de saus is ingedikt. Roer af en toe.
- Roer de geraspte kaas erdoor tot deze gesmolten is.
- Serveer direct, gegarneerd naar keuze.
Notes
- Je kunt ook andere soorten kaas gebruiken, zoals Monterey Jack of een Mexicaanse mix.
- Voeg extra groenten toe, zoals paprika of maïs, samen met de tomatenblokjes.
- Pas de hoeveelheid kruidenmix aan naar je eigen smaak.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Eenpansgerecht
- Cuisine: Mexicaans-Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 6g
- Sodium: 800mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 5g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: kip, taco, pasta, kaas, eenpansgerecht, snel, makkelijk