Description
Een romige en kruidige pasta met kip en Cajun kruiden.
Ingredients
Scale
- 300g linguine
- 400g kipfilet, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel Cajun kruidenmix
- 200ml kookroom
- 100g geraspte kaas (cheddar of een mix)
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (optioneel)
Instructions
- Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de gesnipperde ui toe aan dezelfde pan en bak tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de knoflook en Cajun kruidenmix toe en bak 1 minuut mee tot het geurig is.
- Giet de kookroom in de pan en breng zachtjes aan de kook.
- Voeg de geraspte kaas toe en roer tot deze gesmolten is en de saus dikker wordt.
- Doe de gebakken kip terug in de pan en roer goed door de saus.
- Doe de gekookte linguine bij de saus en schep om tot alles goed bedekt is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer direct, bestrooid met verse peterselie indien gewenst.
Notes
- Zorg ervoor dat de Cajun kruidenmix geen zout bevat als je zelf nog zout toevoegt.
- Pas de hoeveelheid Cajun kruiden aan naar je eigen smaak voor meer of minder pit.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Pannenkoeken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 4g
- Sodium: 600mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 3g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: Cheesy Cajun Chicken Linguine, pasta, kip, Cajun, romig, kaas, kruidig