Description
Malse kip bedekt met gesmolten kaas en paprika en uien.
Ingredients
Scale
- 1 kip, in reepjes gesneden
- 2 paprika’s, in reepjes gesneden
- 1 ui, in reepjes gesneden
- 200 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel chilipoeder
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de kip, paprika en ui in een ovenschaal.
- Voeg olijfolie, komijn, chilipoeder, zout en peper toe en meng goed.
- Bestrooi met geraspte kaas.
- Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kip gaar is en de kaas gesmolten en goudbruin.
Notes
- Serveer met tortilla’s, zure room en salsa.
- Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals courgette of champignons.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Mexicaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 5g
- Sodium: 500mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 3g
- Protein: 40g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: Kip, Fajita, Kaas, Gebakken, Mexicaans