Description
Een hartige ovenschotel die de smaken van een cheeseburger en frietjes combineert.
Ingredients
Scale
- 500g rundergehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 pakje (ongeveer 400g) diepvries frietjes
- 200g geraspte cheddar kaas
- 100ml ketchup
- 50ml mosterd
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak het rundergehakt in een pan met wat olijfolie rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot ze zacht zijn. Giet overtollig vet af.
- Meng de ketchup en mosterd door het gehaktmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de helft van de frietjes over de bodem van een ovenschaal.
- Schep het gehaktmengsel over de frietjes.
- Verdeel de rest van de frietjes over het gehakt.
- Bestrooi met de geraspte cheddar kaas.
- Bak in de voorverwarmde oven voor 20-25 minuten, of tot de frietjes goudbruin zijn en de kaas gesmolten en bubbelend is.
Notes
- Serveer direct uit de oven.
- Je kunt ook andere kazen gebruiken, zoals Goudse kaas of een mix van kazen.
- Voeg eventueel extra toppings toe zoals augurkjes of gebakken uitjes.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Ovenschotel
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 600 kcal
- Sugar: 8g
- Sodium: 800mg
- Fat: 35g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 20g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 4g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: cheeseburger, frietjes, ovenschotel, rundergehakt, kaas