Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cheese Sauce Hamburger Potato Soup

Onweerstaanbare Cheese Sauce Hamburger Potato Soup: 1 lepel genot


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 60 minuten
  • Yield: 6-8 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een stevige en romige soep met aardappelen, gehakt en een rijke kaassaus.


Ingredients

Scale
  • 1 pond rundergehakt
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 4 kopjes runderbouillon
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • 1/4 kopje ongezouten boter
  • 1/4 kopje bloem voor alle doeleinden
  • 2 kopjes melk
  • 2 kopjes geraspte cheddar kaas
  • 1/2 kopje geraspte Monterey Jack kaas
  • Groene uien, gesneden, voor garnering

Instructions

  1. Bruin het gehakt in een grote pan op middelhoog vuur. Giet overtollig vet af.
  2. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de aardappelen, runderbouillon, tijm en gerookt paprikapoeder toe aan de pan. Breng aan de kook, verlaag dan het vuur en laat sudderen tot de aardappelen zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten.
  4. Terwijl de soep suddert, smelt de boter in een aparte middelgrote pan op middelhoog vuur.
  5. Roer de bloem erdoor en kook 1 minuut, voortdurend roerend, om een roux te maken.
  6. Giet geleidelijk de melk erbij, voortdurend roerend om klontjes te voorkomen. Blijf koken en roeren tot het mengsel is ingedikt.
  7. Haal de pan van het vuur en roer de cheddar en Monterey Jack kaas erdoor tot ze gesmolten en glad zijn.
  8. Giet de kaassaus bij de soep. Roer goed door.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Serveer warm, gegarneerd met gesneden groene uien.

Notes

  • Voor een dikkere soep, stamp een deel van de aardappelen lichtjes in de pan.
  • Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Soep
  • Method: Koken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 kom
  • Calories: 550
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 850mg
  • Fat: 35g
  • Saturated Fat: 20g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 1g
  • Carbohydrates: 35g
  • Fiber: 4g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 100mg

Keywords: Kaassaus, Hamburger, Aardappelsoep, Comfort food, Stevig