Description
Een stevige en romige soep met aardappelen, gehakt en een rijke kaassaus.
Ingredients
Scale
- 1 pond rundergehakt
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 6 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 4 kopjes runderbouillon
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
- 1/4 kopje ongezouten boter
- 1/4 kopje bloem voor alle doeleinden
- 2 kopjes melk
- 2 kopjes geraspte cheddar kaas
- 1/2 kopje geraspte Monterey Jack kaas
- Groene uien, gesneden, voor garnering
Instructions
- Bruin het gehakt in een grote pan op middelhoog vuur. Giet overtollig vet af.
- Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de aardappelen, runderbouillon, tijm en gerookt paprikapoeder toe aan de pan. Breng aan de kook, verlaag dan het vuur en laat sudderen tot de aardappelen zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten.
- Terwijl de soep suddert, smelt de boter in een aparte middelgrote pan op middelhoog vuur.
- Roer de bloem erdoor en kook 1 minuut, voortdurend roerend, om een roux te maken.
- Giet geleidelijk de melk erbij, voortdurend roerend om klontjes te voorkomen. Blijf koken en roeren tot het mengsel is ingedikt.
- Haal de pan van het vuur en roer de cheddar en Monterey Jack kaas erdoor tot ze gesmolten en glad zijn.
- Giet de kaassaus bij de soep. Roer goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer warm, gegarneerd met gesneden groene uien.
Notes
- Voor een dikkere soep, stamp een deel van de aardappelen lichtjes in de pan.
- Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 40 minuten
- Category: Soep
- Method: Koken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 kom
- Calories: 550
- Sugar: 5g
- Sodium: 850mg
- Fat: 35g
- Saturated Fat: 20g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 4g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: Kaassaus, Hamburger, Aardappelsoep, Comfort food, Stevig