Description
Een romige en smaakvolle soep met cheddar, bloemkool en geroosterde knoflook.
Ingredients
Scale
- 1 bloemkool, in roosjes
- 1 bol knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml slagroom
- 100 gram geraspte cheddar
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bovenkant van de bol knoflook, besprenkel met olijfolie en wikkel in aluminiumfolie. Rooster 30-40 minuten in de oven tot de knoflook zacht is.
- Verhit de resterende olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en bleekselderij toe en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de bloemkoolroosjes en groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten sudderen tot de bloemkool gaar is.
- Knijp de geroosterde knoflook uit de schil en voeg toe aan de soep.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
- Voeg de slagroom en cheddar toe en roer tot de kaas gesmolten is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer warm.
Notes
- Garneer met extra geraspte cheddar of verse kruiden.
- Voor een dunnere soep, voeg meer bouillon toe.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 50 minuten
- Category: Soep
- Method: Koken, Roosteren
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 8g
- Sodium: 600mg
- Fat: 35g
- Saturated Fat: 20g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 7g
- Protein: 15g
- Cholesterol: 80mg
Keywords: cheddar soep, bloemkoolsoep, geroosterde knoflooksoep, romige soep