Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cheddar Bloemkool en Geroosterde Knoflooksoep

Cheddar Bloemkool en 1 bol geroosterde Knoflooksoep


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 65 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een romige en smaakvolle soep met cheddar, bloemkool en geroosterde knoflook.


Ingredients

Scale
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 bol knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram geraspte cheddar
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bovenkant van de bol knoflook, besprenkel met olijfolie en wikkel in aluminiumfolie. Rooster 30-40 minuten in de oven tot de knoflook zacht is.
  2. Verhit de resterende olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en bleekselderij toe en bak tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de bloemkoolroosjes en groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten sudderen tot de bloemkool gaar is.
  4. Knijp de geroosterde knoflook uit de schil en voeg toe aan de soep.
  5. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  6. Voeg de slagroom en cheddar toe en roer tot de kaas gesmolten is.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer warm.

Notes

  • Garneer met extra geraspte cheddar of verse kruiden.
  • Voor een dunnere soep, voeg meer bouillon toe.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 50 minuten
  • Category: Soep
  • Method: Koken, Roosteren
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 600mg
  • Fat: 35g
  • Saturated Fat: 20g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 20g
  • Fiber: 7g
  • Protein: 15g
  • Cholesterol: 80mg

Keywords: cheddar soep, bloemkoolsoep, geroosterde knoflooksoep, romige soep