Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cheddar Bacon Celery Sticks

Cheddar Bacon Celery Sticks: 3 goddelijke happen


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Diet: Geen

Description

Knapperige bleekselderijstengels gevuld met een romige cheddar-baconvulling, perfect als snelle snack of voorgerecht.


Ingredients

Scale
  • 6 stengels bleekselderij
  • 100 gram roomkaas, zacht
  • 50 gram scherpe cheddar, geraspt
  • 3 plakjes bacon, knapperig gebakken en verkruimeld
  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Was de bleekselderijstengels grondig en snijd de uiteinden eraf. Snijd elke stengel in stukken van ongeveer 7-10 cm lang.
  2. Dep de bleekselderij droog met keukenpapier.
  3. Meng in een kleine kom de roomkaas, geraspte cheddar, verkruimelde bacon en fijngehakte bieslook.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Vul elke holle bleekselderijsteel met het kaasmengsel.
  6. Serveer direct of koel tot gebruik.

Notes

  • Voor een extra kick kunt u een snufje cayennepeper toevoegen aan de vulling.
  • De bleekselderijstengels kunnen van tevoren worden gevuld en in de koelkast worden bewaard.
  • Garneer met extra bieslook of baconkruimels voor de presentatie.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 5 minuten
  • Category: Snack
  • Method: Geen koken nodig
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 2 stuks
  • Calories: 150
  • Sugar: 1g
  • Sodium: 250mg
  • Fat: 12g
  • Saturated Fat: 7g
  • Unsaturated Fat: 4g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 3g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 8g
  • Cholesterol: 35mg

Keywords: Cheddar, Bacon, Bleekselderij, Snack, Voorgerecht, Kaas, Makkelijk, Snel