Description
Knapperige bleekselderijstengels gevuld met een romige cheddar-baconvulling, perfect als snelle snack of voorgerecht.
Ingredients
Scale
- 6 stengels bleekselderij
- 100 gram roomkaas, zacht
- 50 gram scherpe cheddar, geraspt
- 3 plakjes bacon, knapperig gebakken en verkruimeld
- 1 eetlepel verse bieslook, fijngehakt
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Instructions
- Was de bleekselderijstengels grondig en snijd de uiteinden eraf. Snijd elke stengel in stukken van ongeveer 7-10 cm lang.
- Dep de bleekselderij droog met keukenpapier.
- Meng in een kleine kom de roomkaas, geraspte cheddar, verkruimelde bacon en fijngehakte bieslook.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vul elke holle bleekselderijsteel met het kaasmengsel.
- Serveer direct of koel tot gebruik.
Notes
- Voor een extra kick kunt u een snufje cayennepeper toevoegen aan de vulling.
- De bleekselderijstengels kunnen van tevoren worden gevuld en in de koelkast worden bewaard.
- Garneer met extra bieslook of baconkruimels voor de presentatie.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 5 minuten
- Category: Snack
- Method: Geen koken nodig
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 2 stuks
- Calories: 150
- Sugar: 1g
- Sodium: 250mg
- Fat: 12g
- Saturated Fat: 7g
- Unsaturated Fat: 4g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 3g
- Fiber: 1g
- Protein: 8g
- Cholesterol: 35mg
Keywords: Cheddar, Bacon, Bleekselderij, Snack, Voorgerecht, Kaas, Makkelijk, Snel