Description
Een heerlijke feesttaart met verbluffende frosting, perfect voor elke speciale gelegenheid. Deze taart is eenvoudig te maken en gegarandeerd een succes.
Ingredients
Scale
- 250g bloem
- 200g suiker
- 100g boter
- 2 eieren
- 120ml melk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- Voor de frosting: 200g poedersuiker, 100g boter, 2 eetlepels melk, kleurstof naar keuze
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm in.
- Klop de boter en suiker romig.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop goed.
- Meng de bloem en het bakpoeder. Voeg afwisselend de droge ingrediënten en de melk toe aan het botermengsel. Voeg de vanille toe.
- Giet het beslag in de taartvorm.
- Bak 30-35 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.
- Laat de taart afkoelen.
- Maak de frosting: klop de boter romig. Voeg de poedersuiker en melk toe tot een glad geheel. Voeg kleurstof toe.
- Verdeel de frosting over de afgekoelde taart.
Notes
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Je kunt de taart versieren met sprinkles of fruit.
- Bewaar de taart luchtdicht afgedekt.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 35 minuten
- Category: Desserts
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 stuk
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 30g
- Sodium: 150mg
- Fat: 18g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 1g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 60mg
Keywords: feesttaart, verjaardagstaart, jubileumtaart, zoet, bakken, frosting, botercrème