Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Carrot Cake Roll with Cream Cheese Frosting

Verrukkelijke Carrot Cake Roll met Cream Cheese Frosting


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 10 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijke wortelcake rol gevuld met romige cream cheese frosting. Perfect voor elke gelegenheid.


Ingredients

Scale
  • 200g bloem
  • 200g suiker
  • 4 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 200g geraspte wortel
  • 100g walnoten, gehakt
  • Voor de frosting: 200g cream cheese, 100g boter, 100g poedersuiker

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de eieren en suiker luchtig.
  3. Meng bloem, bakpoeder en kaneel. Voeg dit toe aan het eimengsel.
  4. Roer de geraspte wortel en walnoten erdoor.
  5. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat.
  6. Bak 15-20 minuten, tot de cake gaar is.
  7. Stort de cake op een schone theedoek. Rol de cake op en laat afkoelen.
  8. Klop ondertussen de cream cheese, boter en poedersuiker tot een gladde frosting.
  9. Rol de afgekoelde cake voorzichtig uit. Besmeer met de frosting en rol opnieuw op.
  10. Laat de cake minstens 30 minuten in de koelkast opstijven.

Notes

  • Je kunt ook rozijnen toevoegen aan het beslag.
  • Gebruik voor een gladdere frosting, roomboter op kamertemperatuur.
  • Versier de rol eventueel met extra gehakte walnoten.
  • Prep Time: 25 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 rol segment
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 30g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 12g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 80mg

Keywords: wortelcake, rol, cream cheese, frosting, dessert, gebak, zoet