Description
Een heerlijk en gezond brood met wortel, appel en courgette.
Ingredients
Scale
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1/4 theelepel zout
- 2 eieren
- 150 ml plantaardige olie
- 100 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 gram geraspte wortel
- 100 gram geraspte appel
- 100 gram geraspte courgette
- 50 gram gehakte walnoten (optioneel)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
- Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout.
- Klop in een andere kom de eieren, olie, suiker en vanille-extract door elkaar.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
- Roer de geraspte wortel, appel, courgette en walnoten (indien gebruikt) door het beslag.
- Giet het beslag in de voorbereide cakevorm.
- Bak gedurende 45-55 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat het brood 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je het op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
Notes
- Zorg ervoor dat de geraspte groenten en fruit goed uitgelekt zijn om een te nat brood te voorkomen.
- Je kunt ook andere noten zoals pecannoten of amandelen gebruiken.
- Voeg eventueel een handje rozijnen toe aan het beslag.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 50 minuten
- Category: Brood
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 plak
- Calories: 250 kcal
- Sugar: 15 gram
- Sodium: 150 mg
- Fat: 12 gram
- Saturated Fat: 2 gram
- Unsaturated Fat: 10 gram
- Trans Fat: 0 gram
- Carbohydrates: 35 gram
- Fiber: 3 gram
- Protein: 4 gram
- Cholesterol: 30 mg
Keywords: wortel appel courgette brood, gezond brood, fruitbrood, groentebrood, kaneelbrood