Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een close-up van een Caramel Pretzel Crack Bar met een laag karamel, chocolade en stukjes pretzel.

Karamel Pretzel Crack Bars


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 min
  • Yield: 24 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Deze bars combineren de zoute crunch van pretzels met de zoete, kleverige smaak van karamel en een chocoladelaag.


Ingredients

Scale
  • 225 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 1 kopje bruine suiker, verpakt
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 kopjes fijngemalen pretzels
  • 1 kopje karamelsnoepjes, gehakt
  • 1/2 kopje chocolade chips

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een bakplaat van 23×33 cm met bakpapier.
  2. Meng in een kom de gesmolten boter, bruine suiker, zout en vanille-extract.
  3. Voeg de fijngemalen pretzels toe en meng goed.
  4. Druk de helft van het pretzelmengsel in de voorbereide bakplaat.
  5. Verdeel de gehakte karamelsnoepjes gelijkmatig over de pretzelbodem.
  6. Verdeel de resterende pretzelmengsel over de karamellaag.
  7. Bak 15-20 minuten, of tot de randen goudbruin zijn.
  8. Bestrooi de warme bars onmiddellijk met de chocolade chips. Laat de chocolade smelten.
  9. Verspreid de gesmolten chocolade met een spatel.
  10. Laat de bars volledig afkoelen voordat je ze in stukken snijdt.

Notes

  • Je kunt verschillende soorten chocolade gebruiken, zoals melkchocolade, pure chocolade of witte chocolade.
  • Voeg eventueel gehakte noten toe aan de karamellaag voor extra crunch.
  • Bewaar de bars in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur.
  • Prep Time: 20 min
  • Cook Time: 20 min
  • Category: Dessert
  • Method: Baking
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 bar
  • Calories: 200
  • Sugar: 25g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 10g
  • Saturated Fat: 6g
  • Unsaturated Fat: 4g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 28g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 2g
  • Cholesterol: 30mg

Keywords: karamel, pretzel, chocolade, bars, dessert, zoet, zout, bakken